Indlæg: Det er ikke for at male fanden på væggen – men:

Jesper Hedegaard Thomsen, Hasseris Maleren, har i årevis kæmpet mod p-systemet i Aalborg Kommune. Lige siden han blev selvstændig malermester for seks siden, har han kritiseret de manglende muligheder for at kunne parkere i Aalborg, når han udfører maleropgaver for kunderne: de mange andre malere – og de andre håndværkere, der føler sig lidt uretfærdigt behandlet:

– Men jeg er bange for, at der ikke sker noget politisk i Aalborg, selvom der bliver færre og færre ledige p-pladser i byen. Og når man så skal flytte bilen nogle gange om dagen, kommer man længere og længere fra arbejdsstedet. Det koster tid – og det er der kun en til at betale – kunden. Aalborg Kommune har for år tilbage strammet parkeringsregler, fordi man mente, at nogle håndværkere misbrugte reglerne og hindrede lokale beboere i at finde p-pladser.

– Men hvorfor straffe alle håndværkere kollektivt, fordi nogen har fortrudt sig mod hensigten i dispensationerne. Det må der kunne findes en løsning på. Vi skal jo kun holde på p-pladserne i dagtimerne, mens vi er på arbejde. Beboerne i områderne skal jo have muligheder for at parkere, når de kommer hjem fra deres arbejde, påpeger Jesper Hedegaard Thomsen.

Formand for SMVaalborg Svend Aage Suhr udtrykker tilfredshed med, at Hasseris Maleren via Aalborg & Nørresundby Malerlaug henvendte sig til SMVaalborg og fortalte om problemet:

– Det er jo netop det, vi tilbyder vores medlemmer. Vi lytter til udfordringerne og tager sagerne op. Det sker både ved at fortælle offentligheden om problemerne og hjælpe til med at få løst konflikterne. Vi kan støtte vores medlemmer og måske også bringe sagen videre til debat i Aalborg Erhvervsråd, hvor vi er repræsenteret.

SMVaalborg har også orienteret den landsdækkende organisation SMVdanmark om de horrible forhold for malerne i Aalborg. Herfra lyder det:

– Vi opfordrer derfor Aalborg Kommune til at tage udfordringen alvorligt og tilpasse parkeringsdispensationsordningen, så den imødekommer behovene hos vores lokale håndværkere. Det ville være et let greb, som ville gøre en stor forskel det lokale erhvervsliv.

22 ekstra pladser på vej

Aalborg Kommunes rådmand for By og Land, Jan Nymark Thaysen, (V), siger til Nordjyske, at kommunen er på vej med 22 ekstra p-pladser. Kommunen opretter i slutningen af februar erhvervsparkering for biler med gule plader 11 steder i byen. Der etableres to parkeringspladser hvert sted, som gælder i dagtimerne.

– Det sker for at komme håndværkerne i byen i møde, siger Jan Nymark Thaysen. Han forklarer til Nordjyske, at ordningen skal evalueres. – Vi må se, hvordan det bliver taget imod. Om der kommer klager fra beboere, siger han. Jan Nymark Thaysen forklarer, at der er kamp om pladserne i byen. Og at antallet af biler er stigende.

– Byen skal jo fungere, så nu forsøger vi med det her, siger han.

Formand for SMVaalborg Svend Aage Suhr:

– Vi er tilfredse med, at Nordjyske tog sagen op, og vi vil holde politikerne fast på, at det skal blive nemmere at drive håndværk i byen, og at det skal være muligt at kunne holde tæt på arbejdsstederne. Det må være i alles interesse – og hvorfor skal nogen prøve at ”snyde” med p-skiver, rende fra arbejdsstedet for at flytte firmabilen og køre unødigt rundt i byen og brænde diesel af for at finde en ny p-plads. Vi holder øje med, hvad der sker på området. Det har kostet mange p-bøder og masser af forklaringer over for kunden, når han flere gange dagligt har skullet flytte firmabilen fra en p-plads til en anden for ikke at få en seddel i forruden.

– Det er til at blive helt gråhåret af, fortæller Jesper Hedegaard Thomsen.

Sidste sommer var han på TV2/Nord og fortalte om situationen. Men myndighederne og politikerne reagerede ikke på kritikken af specielt malernes p-udfordringer. Så Jesper mente, at nu måtte han tage penslen i den anden hånd. En henvendelse til SMVaalborg sætte gang i en fornyet opmærksomhed på problemerne.

Nordjyske blev kontaktet med oplysninger om vanskelige parkeringsbetingelser for malerne i Aalborg.

Gik til Nordjyske med problemet

I en artikel i Nordjyske forklarer Jesper Hedegaard Thomsen, at det koster ham dyrt at bruge arbejdstid på at flytte bil.

– Hvorfor skal jeg som malermester i arbejdstiden flintre rundt og flytte min bil, mens alle andre i byggebranchen kan få en specialtilladelse til at parkere uden om de gældende regler, siger han. Det koster ham i gennemsnit et kvarter af en times arbejde, hver gang han skal ud og flytte bil.

– Det er 125 kroner eksklusiv moms – pr. gang, siger han. Jesper Hedegaard Thomsen skal desuden også betale diverse p-afgifter, når han ikke når at flytte bil i tide.

I princippet kan håndværkere få en særlig parkeringsdispensation fra de gængse parkeringsregler i Aalborgs centrum, men det har malermester Jesper Hedegaard Thomsen, mange gange fået afslag på.

Seneste gang Jesper fik nej sort på hvidt lød begrundelsen: ”Vi har afvist din ansøgning om parkeringsdispensation, da renoveringsmaler ikke er tilstrækkeligt grundlag.”

SMVaalborg bakker maleren op

– Det er lidt mærkeligt, at andre håndværksfag kan få tilladelserne. Vi er lige så afhængige af at kunne komme tæt på vores arbejdssteder som alle andre og udføre vores opgaver med de stiger, malergrej og slæbe tunge bøtter med maling.

Jesper Hedegaard Thomsen er derfor meget tilfreds med, at SMVaalborg har taget sagen op på vegne af ham og