Indlæg: NGI satser på mennesker – og på at drive en sund forretning

 

 

At tage hensyn til nogle af medarbejderes udfordringer – er ingen hindring for at drive en lønsom virksomhed, der producerer avancerede produkter til industri- og fødevarevirksomheder i hele verden. Gennem flere år har NGI lagt vægt på at være en rummelig arbejdsplads, hvor der er jobmuligheder for personer med nedsat arbejdsevne i traditionel forstand.

 

– Vi har løbende 7-8 ansatte i vores lager/pakkeafdeling, hvor der er indrettet et forholdsvis stille miljø – uden forstyrrende færdsel og andre ting, der kan påvirke den gode atmosfære i rummet. Og i øvrigt har i medarbejderstaben på 200 ansatte – 15 nationaliteter, fortæller Philip Skall Hansen, produktionschef ved NGI.

 

Coronakrisen var positiv

 

Faktisk var det tiden under Coronakrisen, de satte skub i beslutningen om at etablere en afdeling, der kunne rumme forskelligheder. Gennem mange år havde NGI fået samlet en bestemt type plastikkugler hos det nærliggende kommunale produktionsværksted Aalykke.

Her havde en række medarbejdere været beskæftiget på deltid og leveret i gennemsnit 75.000 styk per måned.

 

– Med kort varsel fik jeg at vide, at værkstedet lukkede ned – som følge af restriktionerne og så måtte vi tage denne underleverance hjem i NGI. Så hvorfor skulle vi ikke prøve at ansætte personer med nedsatte arbejdsevner her på vores matrikel. Vi havde i forvejen fokus på vores samfundsansvar, og vi arbejder løbende med FNs verdensmål, forklarer Philip Skall Hansen.

 

Coronatiden var på mange måder en god periode for NGI. På grund af krisen kunne andre producenter i verden ikke levere de efterspurgte varer – men i Nørresundby lykkedes det at vækste og udvikle virksomheden.

 

– Vi fik brug for rigtigt mange af de føromtalte kugler, men overlod nu denne produktion til maskinerne, der kunne spytte måske 30.000 styk ud om ugen.

 

Nedbryder produktionen

 

Samtidig fik NGIs produktionsledelse nedbrudt nogle komplicerede processer i virksomheden til mindre opgaver, der kunne håndteres af f.eks. fleksjobbere. NGI – så at sige – flyttede grænser for hvad forskellige ansatte kan præstere i en produktionsvirksomhed, når der tages hensyn til den enkelte medarbejder:

 

– Hvis man har udfordringer af forskellig art, så står man svagt på arbejdsmarkedet, og vi vil gerne give dem en mening med dagligheden og et job at møde op til. Også på det område vil vi gerne flytte grænser, samtidig med at vi fortsat skal være en rentabel og effektiv virksomhed, der kan fast holde vores unikke position på verdensmarkedet, udtaler Philip Skall Hansen.

 

Faktisk er NGI en mere end 30 år gammel virksomhed, der startede i en baggård i Skrågade i Nørresundby – under navnet Nordjysk Gummivare Industri. Her producerede man diverse gummiartikler til lokale aftagere i industribranchen. Siden har virksomheden udviklet sig hastigt i en mere teknologisk retning ved  at kombinere rustfrit stål med gummi-elementer. Det medførte udviklingen af de specielle såkaldte maskinsko og lejehuse til industrien.

 

Lejehuse fra verdensfirma

 

Det handler om de fødder som diverse produktionsanlæg står på – og det handler om hermetisk lukkede ”huse” omkring lejer i en produktionsvirksomhed, der befinder sig hvor som helst i verden. NGI har opnået patent på en række af de komponenter, der bliver fremstillet i Nørresundby:

 

Faktisk er NGI den eneste virksomhed i verden, der kan tilbyde de omtalte hygiejniske maskinsko og lejehuse, som er certificeret efter de mest strenge standarder.

 

– Lejehusene er vand- og støvtætte og er isolerede fra omverdenen. Det betyder at det reducerer rengøringen og nedsætter både vand og elforbruget hos vores kunder i fødevare-, mejeri- og bryggeribrancherne samt i den farmaceutiske industri.

 

Det er noget teknisk og indviklet, men efterspørgslen efter NGI-komponenterne – der kan sammensættes efter kundernes ønsker og leveres fra dag til dag – er stadigt stigende. NGI eksporterer størstedelen af deres varer til hele verden.

 

– Vi vil være de bedste i vores branche, og vi vil gerne vise vejen, når det gælder samfundsansvar. Med stolthed kan jeg sige, at de værdier, som NGI er bygget på gennem alle årene, går igen i nogle af FNs verdensmål og det samfundsansvar, CSR, som samfundet gerne vil have at virksomhederne tager, pointerer Philip Skall Hansen

 

– Det har selvfølgelig været lidt udfordrende at samarbejde med det offentlige og jobcentrene med hensyn til at skabe de små job med mening, fordi der skal tages så mange hensyn til lovgivningen og de økonomiske forhold, der gør sig gældende for den enkelte, når et fleksjob skal kombineres med offentlige ydelser.

Men vi er kommet rigtigt godt i mål med at hjælpe nogle af de medborgere, der gerne vil yde et stykke arbejde og være en del af fællesskabet på en arbejdsplads.

 

NGI blev grundlagt i 1972 og har gennem tiden vokset sig til at være verdens førende producent af hygiejniske komponenter i rustfrit stål. I dag er NGI repræsenteret i mere end 50 lande.

 

 

Produktionschef Philip Skall Hansen, viser et af de lejehuse frem, som efterspurgt af kunder i hele verdenen.